ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат з початку дня

Зафіксовано 32 обстріли.

Сили АТО не зазнали втрат з початку дня
Фото: facebook.com/ato.news

З початку доби бойовики на Донбасі 32 рази відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ, однак інтенсивність застосування противником важкого артилерійського озброєння відносно знизилася. З початку доби втрат серед військових не було.

Як повідомляє штаб АТО, на Приморському напрямку зафіксовано найбільшу кількість порушень бойовиками режиму незастосування зброї. Близько 6:00 незаконні збройні формування скоїли щільний обстріл позицій військових у районі Лебединського з мінометів калібру 120 мм і автоматичних станкових гранатометів. Пізніше кілька ворожих мін такого ж калібру вибухнули біля опорного пункту поблизу Водяного. Зі стрілецької зброї і гранатометів різних модифікацій бандформування неодноразово протягом дня обстрілювали оборонні укріплення українських захисників неподалік Чермалика, Широкиного, Павлополя, Талаківки, Новотроїцького, Старогнатівки, Славного і Мар'їнки. Крім того, біля Чермалика найманці вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу, по захисниках Мар'їнки - з озброєння БМП, а по українських воїнах, які тримають оборону біля Новомихайлівки - із зенітної установки.

На Донецькому напрямку більше обстрілів противник зробив у передмісті Авдіївки. На тій ділянці, а також в районі Верхньоторецького, Пісків і Опитного бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Позиції сил АТО поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, бандити обстрілювали з озброєння БМП і піхотного озброєння.

На Луганському напрямку ситуація суттєво стабілізувалася. Однак проросійські бандформування продовжують час від часу застосовувати заборонене мінськими домовленостями озброєння. Зокрема, на початку доби противник випустив кілька мін калібру 120 і 82 мм по позиціях поблизу Катеринівки. Також вранці з 82-мм мінометів бандформування вели вогонь у районі Новоолександрівки.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі один військовослужбовець загинув, ще шестеро отримали поранення. Крім того, в результаті обстрілу було травмовано вісім прикордонників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram