ГоловнаПолітика

Поліція викликала на допит п'ятьох нардепів у справі про незаконний перетин держкордону в "Шегинях"

Держприкордонслужба склала 15 адміністративних протоколів. 

Поліція викликала на допит п'ятьох нардепів у справі про незаконний перетин держкордону в "Шегинях"
Фото: EPA/UPG

Поліція викликала на допит п'ятьох депутатів у справі про незаконний перетин державного кордону екс-главою Одеської ОДА, лідером партії "Рух нових сил" Михайлом Саакашвілі та його прихильниками.

Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"Викликано народних депутатів, котрі були при скоєнні цих кримінальних і адміністративних правопорушень на пункті пропуску. Це - лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, Юрій Дерев'янко, Дмитро Добродомов (обидва - позафракційні), Сергій Власенко ("Батьківщина") і Павло Костенко ("Самопоміч"), а також ще один депутат місцевої ради", - сказав він.

Дати запланованого допиту Шевченко не назвав.

Він також повідомив, що Держприкордонслужба склала 15 адміністративних протоколів про незаконний перетин кордону. Зокрема, у цьому правопорушенні підозрюються чотири журналісти, 10 іноземців і сам Саакашвілі.

Нагадаємо, з 14:00 неділі позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на потяг Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" автобусом. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. У підсумку близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію. Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ять нинішніх нардепів і колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції та 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція порушила кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram