ГоловнаСуспільствоВійна

Відеокамера ОБСЄ на Донецькій фільтрувальній станції відновила роботу

Тепловізійна камера пошкоджена і не працює.

Відеокамера ОБСЄ на Донецькій фільтрувальній станції відновила роботу
Фото: twitter.com/OSCE_SMM

Відеокамеру спостережної місії ОБСЄ на Донецькій фільтрувальній станції, пошкоджену 8 серпня під час обстрілу, наступного дня відремонтували - і вона відновила роботу, пише "Інтерфакс-Україна".

У місії нагадують, що втратили сигнал з обох камер (тепловізійної і відеоспостереження), недавно встановлених на даху адміністративної будівлі на території ДФС, 8 серпня ввечері. 9 серпня під час огляду команда місії зафіксувала сліди від куль на тепловізійній камері і її опорі. Камера відеоспостереження і передавач сигналу не були пошкоджені, але камера не працювала. За оцінками спостерігачів, кулі були випущені з 600-800 м з півдня-південного заходу.

Спостерігачі демонтували тепловізійну камеру, а також замінили захисний рукав кабелю камери відеоспостереження. Станом на 14:00 9 серпня роботу камери відеоспостереження відновили.

Нагадаємо, 19 липня на переговорах у Мінську сторони висловили готовність створити зони безпеки навколо насосної станції у Василівці та Донецької фільтрувальної станції.

Однак зі самого початку процес встановлення цієї камери наразився на проблеми. Устаткування для здійснення моніторингу кілька годин утримували на контрольному пункті в'їзду-виїзду в Оленівці, перш ніж воно було доставлено на Донецьку фільтрувальну станцію, а під час установлення по працівниках підрядної організації і супровідних їх спостерігачах місії було відкрито вогонь.

Ця камера є одним із багатьох засобів дистанційного спостереження, розміщених СММ на сході України протягом реалізації розширеного проекту з технічного моніторингу, розгорнутого Місією в рамках поточного мандата. Він спрямований на поліпшення можливостей Місії у здійсненні моніторингу та в подоланні численних обмежень та інших перешкод, що накладаються сторонами на СММ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram