ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ запобігла спробі псевдопротесту "болгар" у Запорізькій і Одеській областях

У спецслужбі заявили, що всі фейкові протестні акції в Україні координуються з РФ.

СБУ запобігла спробі псевдопротесту "болгар" у Запорізькій і Одеській областях
Фото: Пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки припинили спроби організувати в Запорізькій і Одеській областях фейкові акції протесту, нібито, етнічних болгар.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як з'ясувалося, координатором антиукраїнських заходів був Сергій Хижняк - один з колишніх керівників громадської організації "Молоді регіони".

"Він є одним з колишніх керівників громадської організації "Молоді регіони" і ховається на території РФ. Найняті для участі в провокації 30 громадян повинні були створити картинку для російських ЗМІ, перекриваючи автомагістраль з болгарськими прапорами і плакатами пропагандистського змісту", - повідомили в СБУ.

Інформаційне забезпечення фейкових акцій здійснювалося в соціальних мережах. "Встановлено, що зловмисники фінансувалися російськими спецслужбами через громадянина України Антона Давидченка, лідера ГО "Народна дружина" і "Молодіжна єдність" і координатора руху "Народна альтернатива". Чоловік ховається в Москві і на тимчасово окупованій території Донбасу", - відзначили в службі безпеки.

Фото: Прес-центр СБУ

"Основна мета РФ дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати українську владу перед світовою спільнотою через нібито утиски національних меншин. Всі фейкові акції організовуються за схожим сценарієм, координуються спеціально призначеними кураторами, які перебувають на території Росії. Під час проведення цих псевдопротестів співробітники спецслужби не зафіксували жодного факту участі в них справжніх представників національних меншин", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, навесні 2015 року одеська міліція припинила мітинг "Народної ради Бессарабії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram