ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ і СБУ прийшли з обшуком до постачальника електронних браслетів стеження

Робота київського представництва Benish GPS виявилася заблокована.

ГПУ і СБУ прийшли з обшуком до постачальника електронних браслетів стеження
Фото: mediaport.ua

Генеральна прокуратура і СБУ прийшли в середу, 26 липня, з обшуком у представництво ізраїльської фірми Benish GPS, розташоване на вулиці Ярославській, 56 у Києві.

Про це пише агентство "Українські новини" з посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

Співробітники СБУ вилучили документи і мобільні телефони у співробітників. Роботу представництва фірми тимчасово припинено.

Обшук пов'язаний з кримінальним провадженням про зловживання, допущені колишнім керівництвом Міністерства внутрішніх справ під час закупівель. Фірма Benish GPS, зокрема, постачала українським правоохоронцям електронні браслети стеження, які використовують для контролю за пересуванням злочинців і підозрюваних (обвинувачених) осіб.

Видання "Слово і діло" 26 липня опублікувало статтю, згідно з якою на балансі Національної поліції перебувають 172 справні електронні браслети, з яких 112 станом на кінець червня були на підозрюваних.

Нагадаємо, у 2013 році ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник, затриманий за хабар, зміг зняти електронний браслет і втік з-під домашнього арешту. Пізніше його вдалося затримати.

У квітні 2014 року затриманий під час штурму Харківської ОДА активіст Антимайдану Гнат Кромський, відомий як "Топаз", зрізав браслет і також утік. Пізніше його затримали під час спроби перетнути кордон з Росією.

У жовтні того самого року командир "Беркута" Дмитро Садовник, підозрюваний у масових убивствах на Майдані, зняв браслет і теж утік з-під арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram