ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеській області знову блокували Ширяївський суд, затримано 11 осіб (оновлено)

Суд стверджував, що його працівники фактично були в заручниках.

В Одеській області знову блокували Ширяївський суд, затримано 11 осіб (оновлено)
Фото: dumskaya.net

Невідомі знову заблокували Ширяївський районний суд Одеської області та взяли в заручники співробітників.

Про це повідомляють на сайті суду.

"У ці хвилини відбувається фактичне блокування адміністративної будівлі суду "активістами" і утримання в заручниках судді і працівників апарату суду. Дії цих осіб підпадають під ознаки низки злочинів Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що група людей стукає у вікна і двері будівлі, через щілини дверей пускають до приміщення сльозогінний газ, блокують роботу суду і викрикують різні гасла.

У цей час справи, призначені судом, не розглядаються. Для гарантування безпеки співробітників роботу суду припинено.

Одеське видання "Думська" пише, що активістами є представники організації "Україна - це ми" під керівництвом Віталія Голодка. Вони хочуть розібратися з суддею Сергієм Палієм, який, на їхню думку, виносить незаконні рішення.

Біля будівлі судом виникла бійка з представниками іншої організації "За світле майбутнє" Якова Осташа. У хід пішли газові балончики та пляшки із запалювальною сумішшю. Два "коктейлі Молотова" потрапили в будівлю суду, але пожежі вдалося запобігти.

Оновлення. Поліція повідомила, що ситуація біля суду в Ширяєвому стабілізувалася і контролюється правоохоронцями. На місці подій перебувають більш ніж 60 працівників поліції, в тому числі бійці спецпідрозділу, а також працівники ДСНС.

За даними начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Одеській області Івана Іщенка, затримано 11 осіб. Серед затриманих - сам Голодок, пише "Думська".

Вирішується питання про кваліфікацію дій учасників заворушень.

Нагадаємо, 21 липня декілька десятків людей намагалися захопити Ширяївський райсуд. Акція була спрямована проти голови суду Сергія Палія, який нібито збирає по тисячі доларів із п'яних водіїв. Окрім того, учасники акції стверджують, що дружина місцевого працівника прокуратури збила на машині хлопця, який став інвалідом, і може уникнути відповідальності.

Трансляцію акції в фейсбуці вело так зване "Всесвітньо-Броварське телебачення", близьке до організації "Братство" Дмитра Корчинського. Сам Корчинський також поширював посилання на трансляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram