ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області ліквідовано конвертаційний центр з оборотом понад ₴72 млн

У результаті обшуків вилучено 52 тис. євро, 33 тис. доларів, 150 тис. гривень.

У Київській області ліквідовано конвертаційний центр з оборотом понад ₴72 млн
Архив
Фото: Пресс-центр СБУ

Співробітники податкової міліції ГУ Державної фіскальної служби в Київській області припинили діяльність конвертаційного центру з оборотом понад 72 млн гривень.

Про це інформує прес-служба ДФС.

Згідно з повідомленням, в рамках розслідування кримінального провадження встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.

Так, безготівкові грошові кошти господарюючих суб'єктів реального сектора економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних підприємств у вигляді оплати за придбані товари, роботи, послуги і надалі знімалися готівкою в банкоматах і поверталися замовникам за винятком 10-12% в якості винагороди за конвертацію.

Для незаконного переведення в готівку коштів використовувалися рахунки, відкриті в 4 комерційних банках. Загальний оборот конвертаційного центру з 2015 року по теперішній час становить понад 72 млн гривень.

"На підставі постанов суду проведено 4 обшуки в офісних приміщеннях і за місцями проживання організаторів, за результатами яких вилучено 52 тис. євро, 33 тис. доларів, 150 тис. гривень (2 млн 516 тис. в гривневому еквіваленті), печатку підприємства, фінансово господарську документацію та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність", - додали в прес-службі.

Крім того, накладено арешт на заставне майно вартістю понад 42,4 млн гривень, яке було виведено з іпотеки злочинним шляхом. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в червні в Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом понад 150 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram