ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики застосували нові чотириствольні РСЗВ при обстрілі Красногорівки

Використання РСЗВ категорично заборонено Мінськими домовленостями.

Бойовики застосували нові чотириствольні РСЗВ при обстрілі Красногорівки

Під час обстрілу Красногорівки Донецької області 20 липня бойовики застосували нові чотириствольні мобільні реактивні системи залпового вогню.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) в Фейсбуці.

Відзначається, що українська сторона СЦКК отримала дані про початок використання бойовиками "ДНР" мобільних чотириствольних реактивних систем залпового вогню, розроблених у 2015 році так званим "Республіканським центром науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт ДНР". "Встановлено, що один з таких виробів бойовики використовували під час обстрілу населеного пункту і позицій Збройних сил України в районі Красногорівки 20 липня 2017 року», - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/ato.news

У СЦКК допускають, що найближчим часом цей вид РСЗВ буде досить часто використовуватися бойовиками при обстрілі населених пунктів і позицій сил АТО, незважаючи на те, що використання РСЗВ категорично заборонено Мінськими домовленостями.

"Українська сторона СЦКК передала Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ наявні фото- і відеоматеріали з цієї зброї і сподівається, що це допоможе спостерігачам місії краще ідентифікувати невідомі їм типи озброєння", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше штаб АТО показав наслідки обстрілу Красногорівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram