ГоловнаСуспільствоПодії

"Київгаз" відкинув вибух газу як причину обвалення житлового будинку в Києві

Спеціалісти компанії стверджують, що газова система була повністю справною.

"Київгаз" відкинув вибух газу як причину обвалення житлового будинку в Києві

"Київгаз" стверджує, що обвалення житлового будинку на Голосіївському проспекті в Києві не могло відбутися через вибух газу.

"ПАТ «Київгаз» наголошує на необхідності пошуку справжніх причин руйнування будівлі на Голосіївському проспекті. З огляду на вищевказані факти, ми як фахівці газової сфери стверджуємо, що природний газ не є причиною вибуху в будинку на Голосіївському проспекті, 70", - сказано в повідомленні на сайті компанії.

Зазначено, що в день обвалення прилади газорозподільного пункту, який розташований у будинку, не зафіксували жодних коливань тиску.

У лютому в цій будівлі провели повну технічну перевірку системи газопостачання. Внутрішньобудинкові газопроводи пройшли перевірку на герметичність.

Колонка і плита в квартирі №9, де стався вибух, за результатами огляду після події були в справному стані - без слідів пошкоджень і на самих приладах, і в місцях підключення до газової мережі будинку. Версія про самовільне втручання в систему газопостачання будинку підтвердження не отримала.

У більшості квартир у будинку встановлено датчики загазованості. Жоден із них сигналу в день вибуху не давав.

Газові труби будинкової системи газопостачання були в справному стані.

Слідчі дії за фактом вибуху тривають, але Національна поліція ще не опитувала співробітників ПАТ "Київгаз", додали в компанії.

Нагадаємо, 8 липня в триповерховому будинку стався вибух, будівля частково обвалилася, в результаті чого загинули дві людини, ще сім постраждали. Попередньою причиною назвали вибух газу.

Мешканці зруйнованого будинку в коментарях журналістам пов'язували вибух з будівництвом, яке ведуть поблизу будівлі.

Влада Києва має намір знести будинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram