ПДМШ вдруге отримав допомогу з Країни Басків

Сьогодні Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова отримав другу посилку волонтерської допомоги від української громади Країни Басків в Іспанії: медикаменти, гігроскопічні матеріали, пелюшки, памперси. Як повідомила лікар ПДМШ Олена Горопко, усе це для відправки на схід передала волонтер Ольга Батагова.

Фото: надане ПДМШ

Олена розповіла, що рівно місяць тому Ольга сама знайшла її у Facebook і запропонувала допомогу для ПДМШ. Уже наступного дня було отримано перший "транш" допомоги, як назвала його Олена. Частину цього вантажу незабаром було доставлено до Попаснянської центральної районної лікарні та передано її головному лікарю. Іншу частину передали до групи медеваку ПДМШ, яка підсилює військову медицину безпосередньо в підрозділах ЗСУ в зоні проведення АТО.

Віце-президент ПДМШ з питань логістики Ігор Буйвол каже, що наразі ще не вирішено, куди саме буде відправлено допомогу, отриману сьогодні. Швидше за все її також розподілять між цивільними закладами охорони здоров'я та медеваком. Єдине, що можна сказати точно, її отримають на сході України люди, які її потребують.

Уклінно дякуємо українцям з Країни Басків та Ользі Батаговій!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram