ГоловнаСуспільствоПодії

Посли G7 закликали притягнути до відповідальності винуватих у вбивстві Шеремета

"Велика сімка" наполягає на важливості продовження розслідування.

Посли G7 закликали притягнути до відповідальності винуватих у вбивстві Шеремета
Фото: Сергей Нужненко

Посли країн "Великої сімки" (США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) констатують важливість притягнення до кримінальної відповідальності винуватих у вбивстві журналіста видання "Українська правда" Павла Шеремета.

Про це йдеться в заяві послів, оприлюдненій Посольством Італії в Україні.

"Сьогодні виповнюється рік з дня вбивства журналіста Павла Шеремета. З цього приводу посли країн "Великої сімки" підкреслюють важливість продовження розслідування обставин його загибелі і притягнення винуватих до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Посли G7 продовжують підтримувати свободу ЗМІ в Україні і підкреслюють важливу роль незалежної і вільної преси.

Нагадаємо, Шеремета вбили 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті підриву автомобіля. Убивство журналіста розслідує Національна поліція.

У четвер кілька сотень активістів провели акцію пам'яті про Шеремета і зажадали результатів у розслідуванні його вбивства. Спікер МВС Артем Шевченко повідомив, що слідство поки що не має підозрюваних.

Павло Шеремет - білоруський, російський і український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань, у 1990-х - 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом "Первого канала". Протягом останніх п'яти років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram