ГоловнаСуспільствоЖиття

Лісові пожежі в Херсонській області викликані умисними підпалами, - голова ОДА

Частина пожеж виникла поблизу розташованих в області військових об'єктів.

Лісові пожежі в Херсонській області викликані умисними підпалами, - голова ОДА
Архив
Фото: mns.gov.ua

Причиною численних лісових пожеж, які протягом останнього часу буквально накрили Херсонську область, є навмисні підпали.

Про це в понеділок увечері повідомив журналістам голова ХОДА Андрій Гордєєв, повідомляє Укрінформ.

"145 підпалів, загорянь, як їх називають, - це 180 гектарів лісу вже згоріло (в області протягом останнього часу. - Ред.). Ми постійно просто бігаємо між тими підпалами, які є, ми залучаємо військових, ми постійно залучаємо авіацію. Сьогодні ми провели штаб, зібрали всю інформацію щодо характеру цих загорянь, і дійшли висновку, що тут категорично є людський фактор. І судячи з характеру підпалів і так далі, це фактор наміру", - розповів Гордєєв.

За його словами, тут чітко простежується прямий умисел саме на підпал.

"Як тільки вітер - у нас тут пожежа, ліс горить. Тобто, люди, які професійно знають, як його правильно підпалити, щоб він горів. Професіоналізм підпалів насторожує", - зазначив голова ОДА.

Гордєєв відзначив, що, з огляду на ситуацію, що склалася, в області буде вжито низку заходів для запобігання лісовим пожежам.

"Ми вводимо низку заходів. Зокрема, це заборона взагалі відвідування наших лісів до закінчення пожежонебезпечного періоду, це патрулювання (в лісах. - Ред.) волонтерів і поліції, це відеоспостереження по всьому лісі, це робота спецслужб і так далі", - заявив голова ОДА.

Що ж стосується мети, яку переслідують палії лісу, то зараз розглядаються, як сказав керівник області, кілька версій. У тому числі і та, що стосується обороноздатності регіону - з огляду на той факт, що частина лісових пожеж виникла саме поблизу розташованих в області військових об'єктів.

Як повідомлялося, 15 липня виникла пожежа на території Дніпровського лісництва держпідприємства "Цюрупинське". 3 липня загорівся ліс на території Чулаковського лісництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram