ГоловнаСуспільствоВійна

За добу двоє бійців отримали поранення в зоні АТО

Бойовики 29 разів обстріляли позиції військових на Донбасі.

За добу двоє бійців отримали поранення в зоні АТО
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 29 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі і один раз по житлових кварталах прифронтового населеного пункту.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано 13 порушень умов припинення вогню. Найспекотніше вчора було в районі Широкиного, де бойовики двічі відкривали вогонь по оборонних укріпленнях ЗСУ зі 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї різних калібрів. Увечері терористи обстріляли опорні пункти на підступах до Мар'їнки та поблизу Павлополя з мінометів калібру 82 мм і різного піхотного озброєння. Також зафіксовано порушення в районі Гнутового і Лебединського.

На цьому самому напрямку вчора, ще в першій половині дня, терористи вкотре обстріляли з мінометів житлові квартали Мар'їнки, в результаті чого було поранено місцеву мешканку.

На Донецькому напрямку всі п'ять обстрілів відбулися в південному і північно-східному передмісті Авдіївки. Протягом дня в районі селища Кам'янка бойовики кілька разів відкривали вогонь з гранатометів, стрілецької зброї різних калібрів, БМП і зенітної установки. Також тут стріляв снайпер бойовиків. Пізно ввечері терористи обстріляли один з опорних пунктів ЗСУ у самій Авдіївці - з 82-міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм і менш потужного озброєння обстрілювали позиції військових, які тримають оборону біля Кримського. Також після настання сутінків неспокійно було в районі Новоолександрівки, Дінця і Троїцького - переважно противник використовував піхотне озброєння. Також під обстріл потрапили укріплення сил АТО неподалік Щастя, Жовтого та Лобачевого.

Учора протягом бойових дій двоє українських військових отримали поранення.

Нагадаємо, Тристороння контактна група домовилася про початок т.зв. "хлібного перемир'я" - дотримання режиму тиші на час жнив з 24 червня 2017 року і далі. Також було домовлено завершити узгодження списку полонених і почати процес обміну до наступного засідання - 5 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram