ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві водій маршрутки напав з ножем на ветерана АТО

Боєць заступився за пенсіонера, якого не хотіли перевозити безкоштовно.

У понеділок, 12 червня, в Києві водій маршрутки напав з ножем на добровольця АТО. Інцидент стався близько полудня в Оболонському районі столиці, передає "5 канал".

Як стало відомо, АТОвець обурився тим, що водій, попри урядову постанову, відмовився безкоштовно перевозити пенсіонера-пільговика.

За словами потерпілого, на кінцевій зупинці маршрутки водій зачинився з ним всередині і напав з ножем. В результаті Ігоря Гембу забрала "швидка". На руку наклали шість швів, вже завтра повинні провести судово-медичну експертизу.

"Сіли в маршрутку, зайшов чоловік похилого віку і запитав, чи можна за пенсійним. На це водій сказав "Ми вже в Європі, які пенсійні?" Я вказав на оголошення, де були зазначені пільговики - пункт 10 "пенсіонер за віком" . Водій закрив двері і почав крити мене лайкою. Я побачив ножа і почав відходити. Потім він замахнувся у бік корпусу, і я рукою був змушений захищати себе", - розповідає ветеран АТО.

Водій маршрутки написав зустрічну заяву, мовляв, пасажир напав на нього, а холодну зброю він застосував як самозахист.

Поліція порушила кримінальне провадження за статтею "умисне нанесення легких тілесних ушкоджень". Санкція статті передбачає до 1 року виправних робіт.

"За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК - умисне нанесення легких тілесних ушкоджень. Обидва фігуранти пишуть зустрічні заяви", - зазначила прес-офіцер Оболонського управління поліції Києва Оксана Щербак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram