ГоловнаСуспільствоЖиття

Понад 2,5 тис. українців виїхали до ЄС без віз за дві доби

Ситуація на пропускних пунктах спокійна і контрольована.

Понад 2,5 тис. українців виїхали до ЄС без віз за дві доби
Фото: ubr.ua

Майже за дві доби 2 тис. 555 українців скористалися безвізовим режимом.

Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає 112 Україна.

"Станом на 18:00 2 555 тис. українців скористалася безвізом. Загалом за біометричними паспортами понад 20 тис. громадян України перетнули кордон", - повідомив він.

За словами Слободяна, істотного збільшення кількості людей, що перетинають кордон, немає.

"За 10-11 червня тут взагалі немає збільшення, оскільки на вихідні пасажиро-транспортний потік знижується. Загалом, динаміка зростання пасажиро-транспортного потоку - приблизно на 7%. Динаміку ми ще будемо вивчати", - зазначив він.

Слободян також додав, що ситуація на пропускних пунктах спокійна і контрольована.

Нагадаємо, з 00:01 11 червня безвізовий режим між Україною і ЄС набув чинності. Громадяни України можуть в'їжджати з біометричним паспортом до 26 країн-членів ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також українці зможуть відвідати з біометричним паспортом ще чотири держави, що входять до шенгенської зони, але не перебувають у складі ЄС: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram