ГоловнаСуспільствоВійна

З початку дня бойовики 25 разів відкривали вогонь в зоні АТО на Донбасі

Один боєць загинув, четверо отримали поранення.

З початку дня бойовики 25 разів відкривали вогонь в зоні АТО на Донбасі
Фото: Макс Левин

Протягом дня бойовики 25 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців і прифронтових населених пунктів у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку терористи зі 152-мм артилерії обстрілювали ділянки території поблизу населених пунктів Графське і Ольгінка. В результаті пошкоджено декілька будинків, гуртожиток, виведено з ладу електричну підстанцію. На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав.

На цьому ж напрямку протягом дня з мінометів калібру 82 мм бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Мар'їнки і Чермалика. З гранатометів і стрілецької зброї неодноразово обстрілювали бійців АТО в районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Гнутового і Павлополя.

На Донецькому напрямку відразу після півночі терористи обстріляли з мінометів і гранатометів позиції військових в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Після цього на цій ділянці лінії зіткнення встановилося затишшя.

На Луганському напрямку зафіксовано близько 10 обстрілів. У першій половині дня по позиціях ЗСУ в районі Троїцького противник відкривав вогонь зі 120-мм мінометів. Поблизу Новотошківського і Новоолександрівки - з мінометів калібру 82 мм. Крім того, біля Новоолександрівки двічі застосовували протитанкові ракетні комплекси, біля Кримського били в бік позицій ЗСУ з озброєння БМП. В районі н. п. Жовте, Лобачеве і Малинове відкривали вогонь з піхотного озброєння.

"На жаль, протягом дня в результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗСУ загинув. Ще четверо наших воїнів отримали поранення", - повідомили в штабі.

Нагадаємо, через обстріли і пошкодження інфраструктури частина жителів Донецької області залишаються без води і газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram