ГоловнаСуспільствоЖиття

У трьох містах стартував пілотний проект МВС щодо протидії домашньому насильству

На сході країни працюють 26 мобільних бригад.

У трьох містах стартував пілотний проект МВС щодо протидії домашньому насильству
Фото: Depositphotos/lucidwaters

В Україні одночасно в Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси і Сєвєродонецьку стартував пілотний проект з протидії домашньому насильству, ініційований Міністерством внутрішніх справ.

Про це повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики.

Сьогодні в кризовому Українському медіа-центрі відбулася презентація та прес-брифінг щодо початку роботи мобільних груп. Міністерство також розробило законопроекти про протидію домашньому насильству і створило 26 мобільних бригад, які вже працюють на сході країни. Також функціонують "гарячі лінії", куди можуть звернутися громадяни, які стали жертвами домашнього насильства або торгівлі людьми.

"Все це в комплексі дозволить підвищити рівень довіри суспільства до представників держави, а головне - збільшити кількість звернень і зареєстрованих випадків домашнього насильства. Суспільство повинне знати правду, а спеціальні служби повинні оперативно реагувати і відповідним чином діяти", - зазначила заступник глави Мінсоцполітики Наталія Федорович.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу урядовий проект закону №5294 "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

У березні МВС анонсувало створення підрозділу жінок-поліцейських для боротьби з домашнім насильством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram