ГоловнаСуспільствоВійна

Одного військового поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 37 обстрілів.

Одного військового поранено за добу на Донбасі
Фото: Надано автором

За минулу добу, 10 травня, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення під час бойових дій на Донбасі. Російсько-окупаційні війська 37 разів обстріляли позиції сил АТО.

На Приморському напрямку з переносних реактивних систем "Град-П", мінометів калібру 82 мм, озброєння танка, БМП, БТР, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог обстрілював позиції морських піхотинців у районі Широкиного. Захисників Красногорівки накривали вогнем мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів стріляли по опорних пунктах ЗСУ поблизу Водяного. По морських піхотинцях у районі Гнутового застосовували протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю, а з кулеметів великих калібрів і гранатометів вели вогонь поблизу Павлополя і Новоселівки Другої, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку зі 120-міліметрових мінометів противник обстрілював опорні пункти поблизу шахти "Бутівка". З мінометів калібру 82 мм, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї накривали вогнем захисників Зайцевого. По захисниках Авдіївки вели вогонь з 82-міліметрових мінометів і кулеметів великих калібрів, а по військових біля Новгородського - з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів стріляли поблизу Кам'янки. Опорні пункти біля Троїцького обстрілювали з озброєння БМП, а позиції в районі Пісків - з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм і протитанкових гранатометів російсько-терористичні підрозділи стріляли по захисниках Новоолександрівки. З гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї вели вогонь по військових біля Валуйського і Новозванівки, а захисників Кримського обстрілювали з автоматичних гранатометів.

В окремих випадках сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, 9 травня в зоні АТО один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram