ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики з початку дня 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

В окремих випадках бійці АТО відкривали у відповідь вогонь.

Бойовики з початку дня 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

Спочатку доби в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксовано 15 обстрілів позицій Збройних Сил України з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Приморському напрямку з переносних реактивних систем Град "П" і стрілецької зброї терористи обстрілювали позиції морських піхотинців у районі Широкиного, з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - біля Гнутового і Павлополя. З кулеметів великих калібрів і гранатометів вели вогонь по Новоселівці Другій.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали Зайцеве. В районі Новгородського використовували озброєння БМП, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Опорні пункти ЗСУ поблизу Троїцького обстрілювали з озброєння БМП, а позиції біля Пісків - з протитанкового гранатомета.

На Луганському напрямку з гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали захисників Валуйського, а в районі Кримського - з автоматичних гранатометів.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню", - відзначають у штабі.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram