ГоловнаСуспільствоВійна

Троє військових поранені у вівторок на Донбасі

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Троє військових поранені у вівторок на Донбасі
Архив
Фото: Макс Левин

Російсько-терористичні війська протягом вівторка 26 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Троє українських військових отримали поранення.

Найбільшу активність ворог проявляв на Донецькому напрямку. Захисників Авдіївки обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах поблизу Опитного противник стріляв з гранатометів, а по позиціях в районі Кам'янки, Верхньоторецького, Шахти Бутівка і Пісків - з великокаліберних кулеметів. Під Опитним активно діяв ворожий снайпер, повідомляє штаб АТО.

Поблизу Маріуполя російсько-терористичні підрозділи накривали вогнем захисників Красногорівки з мінометів калібру 82 мм, позиції в районі Мар'їнки і Водяного - з гранатометів різних систем, а опорні пункти поблизу Гнутового - з великокаліберних кулеметів. У районах Павлополя, Богданівки і Гранітного ворог активно застосовував стрілецьку зброю. Під Новотроїцьким військових обстрілював ворожий снайпер.

У Луганській області ворог обстрілював сили АТО з станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Нагадаємо, 29 березня в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі була досягнута домовленість про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня і про розведення сил у Станиці Луганській з 6 квітня. Президент Петро Порошенко доручив силам АТО припинити вогонь з 1 квітня.

Однак бойовики режиму припинення вогню дотримуватися не стали. За минулу добу двоє бійців АТО загинули, п'ятеро отримали поранення. Ще п'ять бійців були поранені на вихідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram