ГоловнаСуспільствоПодії

Військові почали утилізацію боєприпасів у Балаклії

Місцева влада проінформувала населення про це.

Військові почали утилізацію боєприпасів у Балаклії
Фото: mil.gov.ua

Військовослужбовці Збройних сил України приступили до знищення боєприпасів, зібраних на території військової частини та міста Балаклія Харківської області під час ліквідації наслідків надзвичайної події на 65 Арсеналі.

Про це інформує прес-служба Міноборони.

Згідно з повідомленням, військові сапери зробили пробні закладки, щоб після підриву проаналізувати результати вибуху з метою підтвердження розрахунків щодо сили ударної хвилі, розльоту осколків тощо.

Наголошується, що це робиться для з'ясування того, скільки боєприпасів тоннажу можна буде знищувати саме на цьому місці з дотриманням заходів безпеки.

"Ділянка, де відбувається знищення боєприпасів, обрана на відстані близько 10 кілометрів від районного центру, з урахуванням усіх можливих факторів, що забезпечує безпеку під час підриву і виключає розліт осколків", - стверджують у Міноборони.

Місцева влада проінформувала населення через міські засоби масової інформації та соціальні мережі про те, що військові розпочали знищення боєприпасів.

Фото: mil.gov.ua

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія на території найбільшого в Україні військового складу Міноборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія. В результаті НП загинула літня жінка, ще дві отримали поранення

За попередніми підрахунками, збиток від вибухів і пожеж на артилерійських складах у Балаклії Харківської області, склав близько 220 млн гривень. З урахуванням збитків промпідприємств, сума може сягнути 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram