ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули троє військових, вісьмох поранено (оновлено)

Бойовики 88 разів обстріляли позиції сил АТО.

За добу на Донбасі загинули троє військових, вісьмох поранено (оновлено)
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі ускладнюється - за добу бойовики 88 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. У результаті троє бійців загинули, вісім отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Найбільше обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку. Центрами вогневого протистояння були Широкине і Водяне, які терористи обстрілювали з артилерійських систем калібру 122 мм, 120 мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Крім того, в Широкиному по морських піхотинцях бив танк і вели вогонь снайпери. З мінометів калібру 120 мм бойовики обстрілювали захисників Гнутового, Павлополя, Лебединського та Талаківки. З озброєння БМП били в районі Новотроїцького, поблизу Красногорівки і Маринки активно застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети.

"Гаряче" було і на Донецькому напрямку, де по українських бійцях противник застосував практично весь арсенал важкого озброєння. По захисниках Троїцького окупаційні війська били зі 152-міліметрових артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Також міномети калібру 120 мм ворог застосовував в Авдіївці і Луганському. З 82-міліметрових мінометів бив по захисниках Кам'янки, Верхньоторецька і Авдіївки. Танк обстрілював позиції бійців АТО в районі Кам'янки, а з озброєння БМП - опорні пункти поблизу Верхньоторецька і Пісків. Активізація ворожих снайперів спостерігалася поблизу Троїцького.

З РСЗВ "Град-П" російсько-окупаційні війська обстріляли житлові квартали Авдіївки. Щоб придушити вогневу активність противника, підрозділи ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

На Луганському напрямку з ПТРК бойовики обстріляли захисників Новозванівки. У районі Новоолександрівки, Катеринівки і Кримського вели вогонь з гранатометів.

Оновлення. У Міноборони підтвердили загибель трьох і поранення восьми військовослужбовців. Про це повідомив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військових загинули, вісім отримали поранення", - сказав він, уточнивши, що всі бійці загинули під час обстрілу.

"Троє загиблих - це район Авдіївки. Там само троє були поранені. Ще один поранений був біля Верхньоторецька, один - в Гнутовому, один - Водяне і два - Талаківка", - додав Лисенко.

Нагадаємо, у прифронтовому Зайцевому від обстрілу загинули двоє цивільних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram