ГоловнаСуспільствоПодії

У Волинській області трьох поліцейських з гонитвою затримали за хабарництво

Намагаючись втекти з місця злочину на службовому авто, інспектори по дорозі викидали гроші й талони на пальне.

У Волинській області трьох поліцейських з гонитвою затримали за хабарництво
Фото: npu.gov.ua

У Волинській області правоохоронці затримали інспекторів з нагляду за дорожнім рухом у момент отримання чергового хабара. Троє інспекторів дорожнього нагляду, попередньо змовившись, вимагали та отримували хабарі з водіїв за непритягнення їх до адміністративної відповідальності, повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Згідно з повідомленням, один з епізодів отримання правоохоронцями неправомірної вигоди був задокументований в Ківерецькому районі області. Поліцейські зупинили автомобіль, водій якого перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння і запропонували порушнику обійтися без складання протоколу, "оплатити" 9 тис. грн штрафу на місці і їхати далі.

"Сторгувавшись на 8 тисячах, чоловік передав їх поліцейським і збирався їхати, однак в цей момент дорогу йому заблокували працівники ВБ. Інспектори поліції спробували втекти з місця події на службовому транспорті, дорогою викидаючи отримані від інших водіїв гроші і талони на пальне. Під час погоні поліцейські, на зразок тих же порушників, самі почали створювати аварійні ситуації. Проте поблизу села Завітне того ж району оперативники внутрішньої безпеки їх наздогнали", - відзначається в повідомленні.

Під час особистого огляду інспекторів, їхнього автомобіля, а також після збирання викинутих ними речових доказів було вилучено 140 доларів США, 150 євро, 4,2 тисячі гривень (не враховуючи останнього хабара у розмірі 8 тисяч гривень), а також талони на 690 літрів палива.

Раніше в березні повідомлялося, що влада міста Устилуги Волинської області організувала побори з автомобілістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram