ГоловнаСуспільствоЖиття

Отець Георгій Коваленко представив "Біблійні історії для дітей"

До книги увійшли 33 історії, адаптовані для масового читача і проілюстровані барвистими малюнками.

Священик і відомий блогер, ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко представив нову книгу - "Біблійні історії для дітей". Збірник складається з 33 оповідань Старого і Нового Завітів, що охоплюють ключові події Письма.

Адаптовану версію Біблії, яка була б зрозуміла широкому колу читачів і могла зацікавити наймолодшу аудиторію, вирішило створити київське видавництво #книголав. За словами автора, сама ідея такої книги виникла доволі спонтанно.

"Якось ми зі Світланою Павелецькою (директор видавництва #книголав, - прим.) були на святі, спілкувалися, зокрема,  про дитячі книжки. І я розповів історію Адама і Єви в своєму власному викладі - про те, як спочатку Адам, а потім і Єва повелися подібно маленьким дітям, коли Господь запитав їх про з'їдене яблуко пізнання, і переклали вину на іншого. І незабаром отримав конкретну пропозицію - написати збірник біблійних розповідей", - розповів на презентації книги отець Георгій.

Георгій Коваленко - сам батько п'ятьох дітей (молодшому з яких сім років) і дідусь. Тому, створюючи свої розповіді, він намагався максимально адаптувати їх під сприйняття дітей і навіть перекидав містки до сучасності.

"Кожне слово має бути простим, зрозумілим. Довелося давати знайомим словам інший, біблійний вимір. І все це - в боротьбі з літредакторами, коректорами, які іноді намагалися повернутися до класичного тексту", - пояснює отець Георгій.

Директор #книголав Світлана Павелецька зазначає, що дитяча Біблія - нетипова для їх видавництва книга. Але з'явилася вона, зокрема, тому, що сама Світлана як мама відчуває великий запит такого видання серед батьківської аудиторії.

"Ми розуміємо, що в Україні не вистачає базового розуміння важливих цінностей. Найпростіший шлях доносити ці речі - розповідати про них дітям. І ці біблійні історії, мені здається, є найкращим провідником у світ цих цінностей", - зазначила Павелецька на презентації.

"Біблійні історії для дітей" вийшли, крім іншого, дуже барвистими. Художник Юлія Пилипчатіна створила ілюстрації, орієнтуючись на сприйняття дитини. В результаті картинки стали не тільки яскравими, але й кумедними: Адам із сидячим на його носі метеликом, милий баранчик на руках у майбутнього царя Давида, жива міміка перших людей в Едемському саду.

Презентація нової україномовної дитячої Біблії пройшла також за участю дітей - у день Святого Миколая, в будівлі Брами Зборовського на території Софійського собору, учні школи Анни Ярославни познайомилися з книгою і виконали тематичні номери та пісні. А потім разом з отцем Георгієм Коваленком представили видання на сцені головної ялинки країни біля стін Софії Київської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram