Сьогодні - День Енергетики

Це свято, яке має відношення до кожного з нас. Це свято Світла і Тепла. Як в енергетичному так і в людському сенсі.

І, звичайно, - свято всіх енергетиків, які нам його дарують щодня, працюючи в сніг, дощ, спеку, або мороз.

Це свято "со слезами на глазах" для кожного українця, враховуючи, що ми кожного дня отримуємо світло і тепло в свої оселі і раз на місяць - платіжки з тарифами на оплату. Це свято сотень тисяч українців, які добувають український газ, нафту, вугілля, генерують і транспортують електричну енергію і тепло.

Це свято боротьби за енергетичну незалежність України кожного з нас.

Це свято щоденної напруженої праці всієї енергетичної системи України. Щоденної реакції на виклики: скільки газу залишилось у сховищах, скільки енергетичного вугілля - на складах, як за добу спрацювали атомні блоки, скільки Україна спожила електричноі енергії. До слова, сьогодні був встановлений, фактично, рекорд Україна спожила за добу майже півмільярда кіловат електричноі енергії, а пікові навантаження вчорашнього вечора перевищили 24.6 гігаватт.

Тому для мене, як і для десятків мільйонів українців, це свято Праці, Світла і Тепла. Це свято мирного атома. Це свято людей, які борються за мир і за власну безпеку, в тому числі - енергетичну. Свято людей, які створюють нам комфорт своєю героїчною працею, іноді віддаючи своє життя на своєму робочому місті. Це свято всіх учасників енергетичного фронту оборони України.

Це свято всієї України! Адже без енергетичної незалежності не може бути незалежності державної.

Миру нам всім!

Чистої, оптимістичної, відновлювальної енергії !

Високої енергоефективності у нашій щоденній праці!

Світла, добра, тепла і радості в кожну родину!

Зі Святом, українська енергетико! Зі Святом, Україно!

Олександр Домбровський Олександр Домбровський , Народний депутат, в.о. Голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram