ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський зоопарк став кандидатом у члени європейської асоціації EAZA

У 2007 році його виключили звідти за погане поводження з тваринами.

Київський зоопарк став кандидатом у члени європейської асоціації EAZA
Фото: zoo.kiev.ua

Київський зоопарк став кандидатом у члени Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA), звідки його виключили в 2007 році за погане поводження з тваринами.

"З гордістю повідомляємо всім друзям і колегам, що тепер ми офіційні кандидати в постійні члени EAZA. Європейська асоціація зоопарків і акваріумів - найбільше зоологічне об'єднання Європи, яке налічує 340 зоопарків та акваріумів у 41 країні. Відтепер в європейській столиці є справжній європейський зоопарк!" - ідеться в повідомленні зоопарку в фейсбуці.

Київський зоопарк розташований на проспекті Перемоги неподалік від центру столиці. Він займає 34 га землі, колекція тварин на середину 2016 року налічувала 330 видів і 2480 особин.

Європейська асоціація зоопарків і акваріумів (EAZA) - організація, що об'єднує зоопарки та акваріуми спершу Європи, а пізніше - й інших країн. Створена в 1992 році. Жоден український зоопарк не є її повноправним членом. Кандидатами в члени, крім Київського зоопарку, є також зоопарки Миколаєва та Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram