ГоловнаСуспільствоЖиття

Amnesty International назвала найбільш захищені месенджери

Перше місце зайняли Facebook Messenger і WhatsApp, останнє - китайські QQ і WeChat.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International склала рейтинг захищеності месенджерів від несанкціонованого доступу до листування.

Список, який доступний на сайті правозахисників, очолили Facebook Messenger і WhatsApp, які належать компанії Facebook, вони отримали по 73 бали зі 100. Слідом ідуть iMessage і FaceTime від Apple, а також Telegram. Ці додатки набрали по 67 балів.

Месенджери компанії Google - Allo, Duo і Hangouts - отримали лише 53 бали. Viber, Skype, Snapchat і Blackberry Messenger отримали оцінки нижче за 50 балів. Замикають рейтинг китайські месенджери QQ і WeChat, якими користуються 1,5 млрд осіб. Їхню захищеність в Amnesty International оцінили в нуль балів.

Головним критерієм під час складання рейтингу була наявність у сервісі end-to-end-шифрування. End-to-end - це система, в рамках якої зашифрована інформація передається від пристрою до пристрою безпосередньо, без посередників. Шифрування і розшифрування повідомлень відбуваються без участі сервера.

Нагадаємо, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник навесні 2016 року заявив, що українські правоохоронці можуть "читати" повідомлення в месенджерах Viber і WhatsApp.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram