ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві зловили шахраїв, які вимагали $200 тис. за скасування вироку

ГПУ запевняє, що затримані не мають стосунку до правоохоронних органів.

У Києві зловили шахраїв, які вимагали $200 тис. за скасування вироку
Фото: facebook.com/dmytro.storozhuk.1

ГПУ і СБУ затримали трьох членів організованої злочинної групи при отриманні 200 тис. доларів. За ці гроші вони обіцяли домогтися скасування вироку у справі про замах на вбивство.

"Слідством встановлено, що затримані особи шляхом обману та зловживання довірою планували заволодіти грошовими коштами потерпілого в розмірі 200 тис. доларів США, обіцяючи забезпечити винесення суддями Апеляційного суду Київської області ухвали про скасування обвинувального вироку одного з районних судів області, яким обвинуваченому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, п.п. 1, 3, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України)", - сказано в повідомленні на сайті Генпрокуратури.

Вимагачі видавали себе за співробітників поліції і прокуратури, хоча насправді ніякого відношення до правоохоронних органів не мали.

Операцію із затримання проведено в київському кафе 19 жовтня. Крім грошей, у зловмисників знайшли зброю і речовину, схожу на наркотичний засіб.

У діях затриманих вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство), який є особливо тяжким і карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram