ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ знайшла квазіреспубліку в Чернігівській області

"Титульний суверенний народ України" випустив свої гроші та паспорти.

У Чернігівській області група осіб створила самопроголошені структури влади, в тому числі органи місцевого самоврядування, судові та правоохоронні органи, фінансові установи.

Члени псевдодержавного утворення "Титульний суверенний народ України" не визнають повноважень державних органів влади України, відмовляються виконувати вимоги законодавства щодо призову на строкову військову службу, повідомляють на сайті СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Також незаконне об'єднання приступило до видачі жителям регіону т. зв. "паспорта людини корінного народу України" з обіцянкою звільнення від оподаткування, непідсудність органам судової влади України, уникнення сплати комунальних платежів, недоторканності майна тощо.

Намагаючись отримати визнання, члени утворення організували листування з органами державної влади, правоохоронними структурами та посольствами іноземних держав.

Відкрито кримінальне провадження, в квартирах і офісах провели обшуки та вилучили статутні документи; бланки "паспортів", банкноти й автомобільні номери "республіки" тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram