ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові за захоплення ОДА двом сепаратистам дали п'ять років

Винесено перший вирок щодо подій 7-8 квітня 2014 року.

У Харкові за захоплення ОДА двом сепаратистам дали п'ять років
Фото: mvs.gov.ua

Київський районний суд Харкова виніс перший обвинувальний вирок у кримінальній справі про захоплення приміщення обласної адміністрації на початку квітня 2014 року.

Як повідомляє місцева прокуратура, 17 жовтня 2016 року двоє чоловіків (1983 і 1987 р.н.) були визнані винуватими і засуджені до п'яти років позбавлення волі. Ще двоє (1986 і 1983 р.н.) засуджені до п'ятирічного ув'язнення з випробувальним терміном на три роки.

Вирок поки що не набув чинності, оскільки його оскаржили в апеляційній інстанції.

Загалом у захопленні ОДА підозрюють 64 осіб. Провадження стосовно них перебувають на стадії розгляду.

Нагадаємо, 6 і 7 квітня 2014 року перед будівлею Харківської ОДА відбулися мітинги, які переросли в масові заворушення. Тоді проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнив адміністративну будівлю та затримав зловмисників спецпідрозділ МВС України.

Варто відзначити, що це було вже друге захоплення. 1 березня 2014 року в Харкові проросійськи налаштовані учасники віча увірвалися в будівлю ОДА і встановили на будівлі російські прапор. У результаті нападу на Харківську обладміністрацію постраждали 76 осіб. Вироки у цій справі виносять з осені 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram