ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ представить нову стратегію через кілька тижнів

Команда Уляни Супрун ще не зайшла в міністерство

МОЗ представить нову стратегію через кілька тижнів
Фото: Макс Требухов

Нове керівництво Міністерства охорони здоров'я представить свою стратегію через кілька тижнів - наприкінці серпня або на початку вересня, заявила в.о. міністра Уляна Супрун в інтерв'ю LB.ua.

"Є стратегія, розроблена нашою командою. Частково ми вже обговорювали її, коли говорили з членами уряду. Але я не думаю, що ми будемо готові представити її повністю вже на найближчому засіданні, тобто, наступного тижня. По-перше, скажу чесно, в серпні багатьох людей немає в Києві, в тому числі і в уряді. По-друге, наша команда ще навіть не зайшла в міністерство. Сподіваюся, це станеться до кінця серпня або на початку вересня. Тоді будемо готові представляти стратегію. До того ж, уряд теж має вимоги про те, кого б вони хотіли бачити у складі робочої групи, яка займатиметься цією стратегією", - сказала вона.

При цьому в.о. міністра підкреслила, що в минулому вже було кілька концепцій і стратегій розвитку охорони здоров'я в Україні, але вони не виконувалися. "Ми готові вже щось робити - заходити в міністерство і працювати, а не тільки писати концепцію і говорити про стратегію", - сказала Супрун.

Голова МОЗ додала, що багато чого можна зробити і без стратегій: "Можна за короткий час втілити через постанови уряду або накази міністерства. Але також треба попрацювати над новими законопроектами, залучати парламент і народних депутатів".

Нагадаємо, 27 липня Кабінет Міністрів призначив Супрун виконувачем обов'язків голови МОЗ з 1 серпня. Супрун прийшла в МОЗ на посаду заступника міністра за кілька днів до цього.

У керівництві Кабміну заявили, що їй надано карт-бланш на формування своєї команди.

Супрун народилася в місті Детройт в США. Восени 2013 року разом із чоловіком переїхала в Україну. Під час Революції гідності була в Києві на Майдані. Вона працювала в медичній службі, згодом очолила гуманітарні ініціативи Світового конґресу українців і заснувала організацію "Захист Патріотів", яка займається тренуваннями з тактичної медицині і забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО. У жовтні 2015 року вона стала консультантом комітету ВР з питань охорони здоров'я.

У липні 2015 року одержала українське громадянство.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я був Віктор Шафранський. З призначенням Супрун Шафранський звільнився з МОЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram