ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ має намір просити суд повторно надіти на Єфремова електронний браслет

Застава є безстроковим запобіжним заходом і може бути скасована тільки за рішенням суду

ГПУ має намір просити суд повторно надіти на Єфремова електронний браслет
Фото: glavcom.ua

Генеральна прокуратура має намір просити суд знову надіти на колишнього депутата Верховної Ради Олександра Єфремова (фракція Партії регіонів) електронний браслет стеження.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

20 жовтня 2015 року обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України стосовно колишніх народних депутатів України О. Єфремова, С. Гордієнко та А. Стояна направлено до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті. Водночас досі підготовче судове засідання у кримінальному провадженні так і не розпочато. Внаслідок чого розглянуто клопотання прокурора про продовження О. Єфремову запобіжного заходу", - сказано в ньому.

Зазначають, що після початку судового розгляду провадження Генпрокуратурою вкотре буде заявлено клопотання про покладання на Єфремова процесуальних обов'язків і застосування електронного браслета.

Стосовно Єфремова діє запобіжний захід - застава.

У Генпрокуратурі додали: відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу, застава є безстроковим запобіжним заходом і може бути скасована тільки за рішенням суду.

Як повідомляли раніше, колишній депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що йому повернули внутрішній і закордонний паспорти і зняли електронний браслет стеження.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва переніс на 10 червня розгляд справи Єфремова, Олександра Стояна (обидва - фракція Партії регіонів) і Сергія Гордієнка (фракція Комуністичної партії). Екс-депутатів звинувачують у сприянні ухваленню "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

31 березня ГПУ закрила щодо Єфремова справу про розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram