ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін запропонував прибрати журналістів зі списку санкцій

Уряд пропонує додати в список керівників ЗМІ, але прибрати з нього журналістів

Кабмін запропонував прибрати журналістів зі списку санкцій
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів ініціює скасування персональних санкцій проти російських журналістів, введених у вересні минулого року, і пропонує ввести нові.

Про це йдеться в розпорядженні уряду від 20 квітня "Про внесення пропозицій про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Зокрема, до списку санкцій пропонують додатково включити окремих керівників російських засобів масової інформації, які регулярно поширюють антиукраїнську пропаганду і подають неправдиву інформацію про події в Україні", - йдеться в документі.

Повідомляють, що запропоновані зміни Кабмін передав на розгляд Ради національної безпеки і оборони. Після набуття чинності рішення РНБО про введення нових санкцій МЗС має поінформувати компетентні органи ЄС, США та інших країн із метою розгляду ними питання про запровадження аналогічних санкцій.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року РНБО затвердила санкції проти 388 фізичних і 105 юридичних осіб, які відповідальні за агресію проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram