ГоловнаСуспільствоОсвіта

Усі абітурієнти-2016 подаватимуть документи до ВНЗ через Інтернет

Скасовано позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів, зате введено систему вступу за квотами

Усі абітурієнти-2016 подаватимуть документи до ВНЗ через Інтернет
Фото: Макс Левін

Цього року всі абітурієнти подаватимуть документи на вступ до ВНЗ через Інтернет, що дозволить уникнути черг у приймальних комісіях.

Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила під час засідання Кабінету Міністрів, інформуючи про особливості проведення вступної кампанії у 2016 році, пише УНІАН.

Міністр зазначила, що абітурієнти можуть подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів. Таким чином, абітурієнти зможуть більше концентруватися на конкретній спеціальності під час вступу.

Також скасовано позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів, зате введено систему вступу за квотами для осіб, які мають захворювання, що перешкоджають проходженню ЗНО, дітей-сиріт та учасників бойових дій.

Лілія Гриневич звернула увагу, що наразі триває тестування системи, яка виконує розподіл державного замовлення з урахуванням пріоритетності вступників із високими балами безпосередньо в електронній базі.

За даними МОН, цього року школу закінчують понад 200 тис. випускників.

Раніше повідомляли, що сервер Українського центру якості освіти зазнав DDoS-атаки напередодні тестування з української мови та літератури і був заблокований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram