ГоловнаСуспільствоОсвіта

До Київського університету Карпенка-Карого не зарахували частину абітурієнтів, які вступили на бюджет

У приймальні університету подію назвали технічною помилкою.

До Київського університету Карпенка-Карого не зарахували частину абітурієнтів, які вступили на бюджет

Київський університет театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого відмовився прийняти на бюджетну форму навчання частину абітурієнтів, які раніше були зараховані через електронну систему "Конкурс". Про це стало відомо зі слів Івана Пономаренка, батька одного з абітурієнтів, в фейсбуці.

Як повідомив Іван Пономаренко, його син вступив до університету на бюджет (в електронній системі подачі документів на сайті vstup.info 1 серпня з'явився статус "рекомендований до зарахування") і привіз до ВНЗ оригінали документів. Увечері 4 серпня йому подзвонили і запропонували вступити на контрактну форму навчання, попросили забрати документи, оскільки сталася технічна помилка. Статус абітурієнта Олександра Пономаренка в електронній системі також було змінено з "рекомендований до зарахування" на "допущений до конкурсу" (такий статус означає, що абітурієнт не пройшов на бюджет і має можливість вступити на контракт).

Після того, як публікація обуреного батька в фейсбуці набрала понад 1000 репостів, у ситуацію втрутився активіст Андрій Черних, який сконтактував із міністром соціальної політики Павлом Розенком. Черних написав, що завдяки втручанню міністра Розенка незарахований абітурієнт буде вчитися на бюджеті. Також він додав, що ситуація з іншими абітурієнтами, які зіткнулися з цією проблемою, також буде вирішена.

За його словами, в такій самій ситуації опинилися вже 7 абітурієнтів університету Карпенка-Карого й абітурієнти двох інших вишів - Національної музичної академії імені Чайковського та Київської академії естрадного та циркового мистецтв.

"Ситуація з незарахуванням сталася в художніх вишах через різні алгоритми оцінювання. Тоді як приймальні комісії вишів оцінювали їх за своїм алгоритмом, електронна система (яка автоматично розподіляє абітурієнтів по ВНЗ, - LB.ua) оцінила їх по-іншому і видала відповідний результат. Просто не врахували особливості зарахування на творчі спеціальності. Вина тут лежить на приймальних комісіях вишів, а не абітурієнтів, які повинні навчатися на бюджеті", - говорить Черних.

У коментарях до публікації Івана Пономаренка міністр науки і освіти Лілія Гриневич написала, що дала доручення розібратися в ситуації.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів збільшив державне замовлення на навчання у вищих навчальних закладах у 2016 році на 12,3% порівняно з 2015 роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram