ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу організаторів "Одеської народної республіки" передали до суду

Зараз усі четверо перебувають під арештом

Справу організаторів "Одеської народної республіки" передали до суду
Архивное фото
Фото: youtube.com

Прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт проти чотирьох осіб, підозрюваних у створенні так званої "Одеської народної республіки".

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

"Під час досудового розслідування було встановлено, що громадянин Російської Федерації в січні цього року у змові з ізмаїлцем (командиром тактичної групи у складі терористичної організації "ДНР") і ще двома особами організувалися для вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади і в Одеській області, і в інших регіонах України шляхом протистояння діючій владі та партіям "Правий сектор", "Свобода", - йдеться в повідомленні.

Організувати "Другу російську весну" сепаратисти планували на травневі свята шляхом створення незаконних збройних груп для наступу і передачі державних повноважень майбутнього незаконному утворенню "Одеська народна республіка".

"Планувалося також збройне захоплення адмінбудівель правоохоронних органів, портів, приміщень політичних партій, підрив моста, вбивство окремих народних депутатів і громадських активістів", - повідомили в прокуратурі.

Зараз усі четверо перебувають під арештом.

Нагадаємо, у квітні СБУ викрила в Одесі групу з близько 20 осіб, яка збиралася проголосити республіку "Бессарабія". Тоді виявили і вилучили електронне листування з координаторами з РФ і Криму, агітаційні матеріали, електронні носії, карти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram