ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський сайт присвоїв фотопроект львівського фотографа

Відомого бездомного зі Львова назвали "найбільш стильною людиною Петербурга"

Російський розважальний сайт Relax.ru розмістив у себе фотопроект відомого львівського фотографа Юрія Дячишина, який зняв серію фото з бездомним Славіком зі Львова.

Про це повідомив сам Юрій Дячишин у Фейсбуці.

Дячишин зустрів свого героя в центрі Львова. Фотографа зацікавив незвичайний бездомний, який щодня вдягає інший одяг. Свій фотопроект він назвав "Slavik's Fashion".

Фото: dyachyshyn.com

Relax.ru назвав львівського бездомного "найбільш стильною людиною Петербурга", ще один російський сайт також розмістив цей проект, назвавши його "Модні луки від бомжа Андре".

"Він не просто так змінював одяг, це був його постійний перформанс, він хотів комусь це показати, і те, що на нього звернули увагу, йому подобалося і приносило задоволення. Тому щоразу, коли я його фотографував, він був щасливий", - розповів Дячишин.

Фото: facebook.com/yurko.dyachyshyn

На питання, чи протестуватиме він проти такого грубого порушення авторських прав, фотограф відповів, що вважає це марним, інформує ZAXID.NET.

"Це відбувається постійно. Було понад 2000 публікацій і це тільки ті, про які я знаю. Я виклав це у себе у Facebook просто, щоб посміятися і поспостерігати, як львівський Славік "подорожує" світом", - розповів Дячишин.

Нагадаємо, нещодавно російський сенатор Валентина Петренко видала карикатуру українського художника Юрія Журавля за свою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram