ГоловнаСуспільствоВійна

Водій "ЛНР" добровільно здався силовикам

Чоловік вступив до лав бойовиків наприкінці 2014 року

Водій "ЛНР" добровільно здався силовикам
Фото: lugansk-online.info

Бойовик самопроголошеної "ЛНР" добровільно здався правоохоронцям і зізнався у злочинах.

Про це повідомляє сайт СБУ.

У відомстві зазначають, що бойовик повернувся 11 вересня до своїх рідних на підконтрольну українській владі територію. Наприкінці 2014 року він був зарахований водієм в одне з бандформувань угруповання ЛНР, займався доставкою бойовиків і військової техніки (САУ, БТР і т.п.) в зону бойових дій у Луганській області.

Після повернення до рідних бойовик добровільно звернувся в міліцію з відповідною заявою про свою участь у незаконних збройних формуваннях ЛНР. "Він зізнався у скоєному злочині і погодився надавати будь-яку допомогу слідству. Надалі це може стати приводом для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності", - зазначають у СБУ.

Нагадаємо, 18 серпня Служба безпеки України повідомила, що розпочала програму повернення на підконтрольну територію України бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Програма поширюється на осіб, які: готові добровільно відмовитися від участі в терористичній діяльності і співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участі у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях і інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України.

СБУ повідомила, що протягом 2015 року після добровільної відмови від участі у незаконних збройних формуваннях, щирого каяття та співробітництва з правоохоронними органами українські суди звільнили від кримінальної відповідальності понад 60 осіб. Всі вони зараз знаходяться в колі рідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram