ГоловнаСуспільствоВійна

Муженко: всі батальйони і Нацгвардію відвели від лінії фронту

Оборона передових рубежів - це завдання ЗСУ.

Муженко: всі батальйони і Нацгвардію відвели від лінії фронту
Фото: ipress.ua

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що оборона передових рубежів на Донбасі є завданням армії і зараз "по всій лінії зіткнення немає ні добровольчих формувань, ні підрозділів Нацгвардії - тільки ЗСУ".

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Новое время", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Про ситуацію в Широкиному він зазначив, що "заміну підрозділів Національної гвардії на морську піхоту проводять для посилення оборони Маріуполя та підвищення керованості військ". "Національна гвардія повинна виконувати свої функції, а збройні сили - свої. Оборона передових рубежів - це завдання ЗСУ", - сказав начгенштабу, зазначивши, що це також пов'язано з нарощуванням бойових можливостей збройних сил.

"Ми створили нову бригаду морської піхоти. Переформували її з тієї 36-ї бригади берегової оборони, яка вийшла з Криму. І в нас сьогодні є всі сили і засоби для того, щоб повністю замінити підрозділи Нацгвардії. Зараз по всій лінії зіткнення немає ні добровольчих формувань, ні підрозділів Нацгвардії - тільки ЗСУ", - сказав Муженко.

Муженко також заявив, що відновлення Дебальцевського залізничного вузла проводили російські спеціальні армійські частини.

"Протягом 4 місяців після нашого виходу дві російські бригади залізничних військ відновлювали цей вузол із залученням фахівців-залізничників. І цією роботою особисто керував заступник міністра шляхів і сполучення Російської Федерації", - розповів він.

Нагадаємо, Мінські домовленості від 12 лютого передбачають, зокрема, роззброєння всіх незаконних угруповань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram