ГоловнаСуспільствоВійна

"Кіборгу", ротному ДУК потрібна допомога зі збором коштів на гвинтівку (оновлено)

Доброволець "Правого сектору" брав участь у захисті Донецького аеропорту

"Кіборгу", ротному ДУК потрібна допомога зі збором коштів на гвинтівку (оновлено)
Дмитрий Иващенко
Фото: www.15min.lt

Командиру 3 роти 5 окремого батальйону ДУК ПС, «кіборгу» Дмитру Іващенкові потрібна допомога для збору коштів на гвинтівку. Про це LB.ua повідомив сам Іващенко, який бере участь у бойових діях на сході України з осені минулого року.

Зокрема, як уточнив доброволець, йому потрібна "марксманська" (снайперська) гвинтівка, яка в напівавтоматичному режимі дозволяє вести прицільний вогонь по цілях до 800 м і накривати вогнем окремі цілі. Також потрібна оптика для гвинтівки. Загальна вартість такого озброєння - 2500 доларів.

«Командир зазвичай має кращий секторний огляд і може вогнем підтримати своїх бійців, де це потрібно, що не заважає процесу командування. Плюс на завданнях типу розвідки, куди я виходжу як рядовий чи командир відділення, такою гвинтівкою ідеально прикривати групу або вести спостереження (в оптиці)», - пояснив Іващенко.

За час своєї участі в АТО він воював у Пісках, брав участь у захисті Донецького аеропорту. Навесні цього року, як інструктор зі стрілецької підготовки, тренував своїх бійців, підготував кілька відділень. Брав участь в операціях розвідки, зокрема, в районі шахти Бутівка і Спартака керував ротою. Влітку в районі аеропорту його рота утримувала важливу дорогу, із захопленням якої сепаратисти могли відрізати низку українських позицій у Водяному, Опитному, Авдіївці.

Після виведення ДУК з Авдіївки повернувся до тренувальної роботи.

Картка ПриватБанку для збору допомоги: 5168 7553 0375 4390 Іващенко Дмитро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram