ГоловнаСуспільствоВійна

Колишній бойовик: Спільний центр використовується для шпигунства

"Німець" був представником ДНР у групі

СБУ оприлюднила відеозапис, на якому колишній бойовик ДНР розповідає, як російські спецслужби використовують для шпигунства українсько-російський Спільний центр з контролю за припиненням вогню.

Як повідомляється на сайті спецслужби, мешканець м. Харків, 1972 р.н., бойовик терористичної організації ДНР на прізвисько "Німець" добровільно з'явився до СБУ.

Він розповів, що входив до злочинної групи, яка підпорядковувалася безпосередньо терористові Гіркину. Влітку 2014 року він брав участь у захопленні адміністративних будівель у Слов'янську, патрулював місто зі зброєю в руках. З жовтня 2014 року бойовик був одним з представників ДНР у Спільному центрі з контролю за припиненням вогню.

Розчарувавшись у діяльності ДНР, він утік і тривалий час переховувався від спільників у Харківській області.

За свідченнями колишнього бойовика, згаданий Спільний центр використовується російською стороною для збору розвідданих про дислокацію сил АТО і для поширення неправдивої інформації про хід антитерористичної операції.

Зокрема, він розповів, що для зриву перемир'я терористи навмисно обстрілювали підконтрольні їм населені пункти, щоб звинуватити в цьому українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram