ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада зробила попередження радіо "Вести" і каналу News One

ЗМІ оприлюднили інтерв'ю з Азаровим і Портновим

Нацрада зробила попередження радіо "Вести" і каналу News One

Нацрада телебачення і радіомовлення оголосила попередження радіо "Вести" і телеканалу News One.

Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, інформує РБК-Україна.

Попередження радіо "Вести" пов'язано з інтерв'ю з колишнім заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим. Регулятору надійшли скарги, що інтерв'ю розпалює ворожнечу. Нацрада письмово зажадала інтерв'ю з Портновим для аналізу, проте отримала відповідь, що радіо "Вести" змінило адресу.

"Коли знайшли компанію, (виявилося, що) термін зберігання матеріалів ефіру закінчився. Інтерв'ю з Портновим дуже швидко зникло із сайту радіо "Вести", - заявив Артеменко.

За його словами, в Нацраді підозрюють, що радіо "Вести" вирішило змінити адресу вже після того, як рада запланували розгляд інтерв'ю з Портновим.

Попередження телеканалу News One (належить нардепу, колишньому "регіоналу" Євгену Мураєву) винесено за показ інтерв'ю з Миколою Азаровим

"Двічі в ефірі показали інтерв'ю Азарова, у змісті якого Національна рада бачить розпалювання ворожнечі, приниження честі та гідності людей, які брали участь у Революції гідності. Компанія могла, маючи запис цього інтерв'ю, попередньо його переглянути і всі спірні моменти вилучити, однак не зробила цього. Національна рада вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України, щоб долучити матеріали згаданого інтерв'ю до справи, яку порушено проти Азарова, оскільки він перебуває в міжнародному розшуку", - заявив Артеменко.

Крім того, Нацрада планує звернутися в СБУ для перевірки відповідальності керівництва телеканалу за розпалювання ворожнечі.

Нагадаємо, раніше Нацрада оголосила попередження телеканалу "Інтер" за новорічне шоу з Кобзоном і Валерією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram