ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму відкрили розплідник для кабанів і муфлонів

Уже через рік очікують першого потомства.

У Криму відкрили розплідник для кабанів і муфлонів
Фото: disciples3.ru

Поблизу селища Лучисте в районі Алушти відкрили один із найбільших на півострові розплідників для диких тварин.

На площі близько 90 гектарів поруч із куницями, зайцями та лисицями оселилися 30 кабанів, 11 муфлонів і 5 оленів, повідомляє телеканал "24".

Як зазначають працівники розплідника, вже через рік нові мешканці вольєра дадуть перше потомство, і тільки-но воно підросте, частину відпустять у дику природу, інші - віддадуть у мисливські господарства.

За словами єгерів, вартість створення першої "лінії" розплідника "обійшлася в 700-800 тис. грн". Ці кошти було витрачено в основному на огорожу території - сітку, яку виготовили під замовлення в Запоріжжі, будівельно-монтажні роботи з її встановлення та деревину для стовпів.

Згодом територію розплідника збільшать до 240 гектарів.

2012 року аналогічні вольєри планують облаштувати в 6 регіонах України (АР Крим, Волинській, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській областях). Як зазначав раніше голова Держлісагентства Віктор Сівець, щорічно в дику природу випускатимуть до 300 особин тварин: "Україна має великі перспективи для розвитку вольєрного господарства. Найбільш вдалими видами для розведення у вольєрах в Україні є дикий кабан, олень європейський, олень плямистий і лань".

Як повідомляли раніше, на території Карпатського заповідника з'явиться дослідницький центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram