ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернівцях хочуть встановити сенсорних "гідів"

Розробляють програмне забезпечення та дизайн інформаційних терміналів.

У Чернівцях хочуть встановити сенсорних "гідів"
Черновицкий университет
Фото: Герасименко Екатерина

На останньому засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради було затверджено перелік місць у Чернівцях, де наприкінці листопада планують встановити електронні сенсорні туристично-інформаційні кіоски.

Про це повідомили в секторі інформації та зв'язків із громадськістю Чернівецької міськради.

Ззовні ці прилади нагадуватимуть уже звичні електронні термінали, але "начинка" дозволить користувачам самостійно і безкоштовно отримати будь-яку інформацію не тільки про Чернівці й область, але й про Сучавський повіт. Адаптована система навігації допоможе скористатися сенсорним кіоском навіть тим, хто зовсім не знайомий із комп'ютером.

За інформативним наповненням сенсорний гід міститиме потужну пошукову систему, користувачі зможуть знайти там інформацію про архітектурні "родзинки" Чернівців, театри, музеї, кінотеатри, навчальні заклади, комерційні та державні установи, бари, ресторани, готелі. Тобто будь-яку інформацію, яка могла б зацікавити і туристів, які вперше відвідують наше місто, і гостей, які вже бували в Чернівцях.

Нині тривають роботи з розробки програмного забезпечення, і остаточно вирішують питання зовнішнього дизайну інформаційних кіосків.

Нагадаємо, раніше Чернівці було визнано найкомфортнішим містом в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram