ГоловнаСуспільствоОсвіта

На Чернігівщині хочуть закрити 10 шкіл

Заплановано також відкриття 14 дитсадків.

На Чернігівщині хочуть закрити 10 шкіл
Фото: spbobrazovanie.ru

У Чернігівській області цього року оптимізують 10 малокомплектних шкіл.

Про це повідомив начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Анатолій Заліський на колегії облдержадміністрації.

За його словами, потужність шкіл, які реорганізують, становить 1800 учнів, проте в минулому навчальному році їх відвідували лише 132 школярі.

"Тільки одна з сільських громад погодилася із запропонованими змінами", - зазначив Заліський.

Водночас в управлінні зазначили, що під оптимізацією не обов'язково розуміти закриття навчальних закладів. Однак остаточні дані про скорочення шкіл у Чернігівській області не назвали, мотивуючи тим, що оперативну інформацію по районах буде підготовлено до 25 серпня.

Разом із тим у регіоні відкривають нові дитячі садки. Як повідомили в Управлінні у справах преси та інформації Чернігівської ОДА, з початку 2012 року на виконання програми розвитку дошкільної освіти в Чернігівський області вже створено три навчально-виховні комплекси в Ічнянському, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах і відкрито два дошкільних навчальних заклади в Бобровицькому та Козелецькому районах. До кінця року планують відкрити ще 14 дошкільних навчальних закладів.

Усього в Чернігівській області працюють майже 400 дошкільних навчальних закладів, а також функціонують більш ніж 640 загальноосвітніх навчальних закладів. Майже 80% шкіл розташовані в сільській місцевості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram