ГоловнаСуспільствоЖиття

Підприємці столиці страждають від Януковича

Зведення з поля бою нагадують останні прес-релізи столичного БЮТу. Цього разу постарждали підприємці. На догоду Януковичу в них відбирають кіоски.

Підприємці столиці страждають від Януковича
Фото: telegraf.by

"8 квітня 2010 року увесь день на площі Тараса Шевченка в Оболонському районі працівники КП «Київблагоустрій” демонтували малі архітектурні форми через те, що відтепер вони нібито «заважають» президенту Януковичу їздити на роботу”, - повідомляє прес-служба фракції.

Двадцятьох власників кіосків, які намагалися захистити свої робочі місця, затримала міліція. У відповідь підприємці заявили про пікетування Київради під час проведення президії у понеділок, 19 квітня (о 15:00) й під час проведення пленарного засідання 29 квітня 2010 (о 9:00). Основна вимога - збереження робочих місць підприємців Києва.

Відповідно до останніх рішень, дозволи на встановлення торгових кіосків надає виконавчий орган Київради – КП «Київське інвестиційне агентство». А після задоволення протесту прокурора міста, відповідні повноваження мають і районні у місті Києві ради.

Поки в одних місцях кіоски зносять, а в інших – їх зводять. Віктор Пилипишин, голова Шевченківської районної адміністрації, нарікає, що Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища продовжує видавати дозволи на встановлення кіосків усупереч мораторію.

„Ми чітко прописали, що МАФи не можна встановлювати на території зелених зон, біля станцій метро, біля шкіл. Але міська влада нас не підтримала”, - стверджує Пилипишин. Підлеглих градоначальника не зупинив той факт, що районна влада оприлюднила список із 178 кіосків, які міські служби збираються встановити без згоди району.

„Кожен ранок ми, як і пересічні кияни, дізнаємося, що то в одному, то в іншому місці поставили черговий ларьок, - скаржиться Пилипишин. - Щоб покласти цьому край на наступній сесії районної ради в травні ми приймемо програму підтримки знесення кіосків”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram