ГоловнаПраво

Парламент дозволив зібльшити кількість прикордонників на 15 тисяч осіб

За це рішення вцілому проголосувало 327 депутатів. 

Парламент дозволив зібльшити кількість прикордонників на 15 тисяч осіб
Прикордонники на військових навчаннях
Фото: Пресслужба ДПСУ

Народні депутати підтримали зміни до закону "Про Державну прикордонну службу України" №11091, збільшивши граничну чисельність прикордонної служби на 15 000 осіб. За це рішення вцілому проголосувало 327 депутатів. 

Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко у телеграмі. 

"Проєкт спрямований на виконання рішень Ставки щодо забезпечення оборони кордонів всієї українсько-російської ділянки з переходом до військового способу охорони державного кордону", – написала нардепка.

Вона додала, що закон передбачає зміни в організаційній структурі Держприкордонслужби.

У пояснювальній записці до проекту закону вказано, що наявна потреба у збільшенні на 15 тис. загальної чисельності Держприкордонслужби, зокрема для:

  • формування прикордонних загонів за новою організаційно-штатною структурою (бригадного типу);
  • запровадження нової моделі охорони державного кордону на деокупованих ділянках державного кордону та при звільненні тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей;
  • забезпечення готовності до відновлення кордону після повного звільнення всіх тимчасово окупованих територій України, у т.ч. Автономної Республки Крим (з розгортанням нових підрозділів).

Поточна чисельність прикордонників – близько 60 000 людей. З новим законопроєктом їх має стати 75 000. Це число уряд встановив для періоду після завершення війни. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram