ГоловнаПраво

ДБР провело обшуки в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА

Обшук був здійснений у межах кримінального провадження, порушеного за заявою двох перевізників про начебто неправильне розірвання договорів із ними.

ДБР провело обшуки в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА
Фото: Київська міська прокуратура

Державне бюро розслідувань і прокуратура Києва 21 грудня провели обшуки в Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі повідомив, що обшук був здійснений в рамках кримінального провадження, порушеного за заявою двох перевізників – "Авен Єзер" та "Ярославь Авто" – про начебто неправильне розірвання договорів з ними. 

За його словами, правоохоронці під час обшуку шукали оригінали документів, повідомлень, зразки підписів і договори з іншими перевізниками, укладені замість розірваних. Він також зазначив, що всі документи разом із поясненнями були надані.

"Два місяці тому всі п’ять членів сім’ї маршруточної мафії – "Авен Єзер", "Ярославь Авто", "Радонь","Парк" та "Універсал Транс" – у судовому порядку заборонили місту здійснювати перевірки та розривати договори за всіма своїми маршрутами. На сьогодні вже чотири з п’яти ухвал визнані незаконними й скасовані в апеляції", – повідомив заступник голови КМДА.

Він також зауважив, що нещодавно був проведений черговий конкурс на визначення перевізників на міських автобусних маршрутах Києва, і за його результатами в місто приходять ще 29 повнорозмірних автобусів.

Нагадаємо, 8 грудня прокуратура провела обшуки в офісі комунальної корпорації "Київавтодор" у рамках провадження щодо розкрадання бюджетних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram