ГоловнаПраво

Двох фігурантів справи про вбивство журналіста Сергієнка судитимуть заочно

Вбивство сталось у квітні 2014 року.

Двох фігурантів справи про вбивство журналіста Сергієнка судитимуть заочно
Василь Сергиенко
Фото: infomist.ck.ua

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт проти двох фігурантів справи про вбивство черкаського журналіста, героя України Василя Сергієнка.

Про це повідомляється на сайтах ДБР і Офісу генерального прокурора.

Їх судитимуть заочно за вчинення у складі злочинної організації викрадення людини, умисного вбивства та порушенні недоторканності житла (ч.3 ст.146, ч.1 ст.255, п.п.3, 4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115, ч.4 ст.28 ч.2 ст.162 КК України).

Обвинувачені перебувають у розшуку. Їхні імена не повідомляються, але відомо, що в розшуку перебували двоє фігурантів справи: це Валерій Федоров та Андрій Іносов.

Федоров та Іносов
Фото: МВС
Федоров та Іносов

Відносно ще шістьох осіб, обвинувачених у причетності до вбивства журналіста, обвинувальні акти розглядаються судом. Останні два роки справу слухали в Городищенському суді Черкаської області, але у липні 2021 року Верховний Суд вирішив передати її до Дарницького райсуду Києва за місцем проживання більшості учасників провадження.

4 квітня 2014 року журналіста й активіста Василя Сергієнка викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Наступного ранку його знайшли замордованим у лісі. За словами рідних загиблого, Сергієнко розслідував земельні махінації, які вивели його на колишнього нардепа Геннадія Бобова.

У вбивстві Василя Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Романа Недибалюка, Максима Русіна і Валентина Завражина. Усі вони, за даними слідства, входили в злочинне угрупування з двох підрозділів, одне з яких мало викрасти Сергієнка, а інше - вбити його і закопати в лісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram