ГоловнаПраво

В Харківській області обстріляли автобус з представниками ОПЗЖ

Харківська поліція з’ясовує обставини стрілянини.

Поблизу селища Люботин Харківського району Харківської області на автодорозі невідомі обстріляли автобус, у якому перебували представники ГО "За життя".

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції в Харківській області.

Повідомляється, що невідомі автомобілем Міцубісі заблокували рух мікроавтобуса Мерседес, у якому перебували представники ГО "За життя", та змусили його зупинитися. Після цього з авто вийшло декілька осіб та з невстановленої зброї обстріляли автобус, після чого втекли на авто. Нацполіція оголосила спецоперацію "Сирена".

"На місці події працює керівництво обласного главку поліції та слідчо-оперативна группа", - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Фото: Facebook.com/Илья Кива

Фото: Facebook.com/Илья Кива

Джерела LB.ua в МВС підтверджують інформацію про стрілянину. Разом з тим, співрозмовники видання спростував оприлюднену нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою інформацію про загиблих серед пасажирів автобуса.

"Убитих немає, є один поранений з травмата, на місці розбираються", - повідомив співрозмовник видання.

Співголова фракції ОПЗЖ в Верховній Раді Вадим Рабінович у своєму Facebook звинуватив у нападі на автобус полк "Азов" та політичну партію Національний корпус.

"Це Азов і Нацкорпус - їхали з Полтави, де повинні були напасти на керівників нашої політичної сили. Не встигли. По дорозі до Харкова напали на наш автобус", - заявив Рабінович.

 У Нацкорпусі заперечили свою причетність до нападу.

"Політична партія Національний корпус, так само як і полк "Азов", який зараз виконує бойові завдання на фронті, не причетні до побиття титушок Іллі Киви на трасі Київ-Харків", - йдеться в заяві партії.

У Нацкорпусі також закликали правоохоронні органи затримати депутата від ОПЗЖ Іллю Киву та розслідувати його причетність до нападу на автобус.

Нагадаємо, 30 червня в Івано-Франківську сталася стрілянина, в результаті якої було поранено 45-річного чоловіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram